073-044 43 76

info@raknamedhunden.se

Valpkurs

 

När vi tränar hunden är målet att hunden ska vilja göra det du ber den om. Det är viktigt att utgå från grundläggande övningar och träna in dem i lugn takt tills hunden förstår syftet med övningen.

På valpkurserna tränar vi:

Stadga – att ha stadga innebär att hunden kan behålla sin position oavsett situation och att den inväntar nästa kommando. Man kan säga att vi lär hunden att bli störningstålig och trygg i olika miljöer. Exempel på stadga är ”sitt”, ”vänta” eller ”ligg”.

Passivitet – innebär att vi vill att hunden ska gå ner i varv. Vi kanske har tränat aktivt och det är dags att ta det lite lugnt innan vi avslutar träningen. Genom att du utstrålar lugn och har en känsla av att varva ner, kan du få hunden att förstå att nu ska den också gå ner i tempo.

Kontakt – vi tränar kontakt för att skapa relation och för att kunna kommunicera med hunden. Man kan säga att vi vill få valpen att fråga om lov att göra olika saker och vi ger den vårt varsågod.

Följsamhet – att träna följsamhet handlar om att träna nära varandra. Vi vill att vår hund ska vilja vara nära oss. För att få hundens uppmärksamhet, kan man prova att korta kopplet när man vill att hunden går vid sidan och sedan låta den gå en stund på långt koppel som belöning.

Vi kommer även träna på koppelgående, lägga grunden för inkallning och leka tillsammans!

oznor