073-044 43 76

info@raknamedhunden.se

Räkna med hunden

Monica Franzén- Sjödin heter jag som startat upp Räkna med hunden! Jag har alltid haft ett stort hundintresse, vilket växte sig allt större då jag och min sambo träffade en portugisisk vattenhund som behövde ett nytt hem. Hunden valde oss och idag har Sheldon och vi levt tillsammans i lite mer än 5 år av hans 6-åriga liv. Tillsammans har vi provat på kurser som nosework, agility, viltspår och rallylydnad. Vi har kämpat med hundmöten och osäkerhet.

Tanken på att utbilda mig inom hund började gro och efter ett besök på Hundmässan i Älvsjö kom jag i kontakt med Örkelljunga kommun som anordnade utbildningen ”Arbete med hunden som resurs”. Jag sökte och kom in på den 1-åriga utbildningen, ledd av Jenny Wibäck och Jeanette Hallman. Under utbildningens gång läste vi; Träning av hund, Mental träning, Pedagogik och Vård & Omsorg. Under året genomförde vi även kurser (nosework) och projekt (vård & omsorg) där vi omvandlade teorierna vi läst till praktik. Det fanns även möjlighet att få läsa till nosework instruktör och doftprovsdomare via SNWK, vilket jag gjorde. Under året 2019/2020 har jag vidareutbildat mig som instruktör för att skaffa mig en bredare kunskap.

 

Ta gärna del av mina utbildningar.

Varmt välkommen till Räkna med hunden!

Monica